Corona epidemie - wijzigingen. 

De kerstwandelingen gaan door en worden gesignaleerd zoals op de folder aangegeven van 15.12.21 tot 09.01.2022. 


Horeca en Bosklappershut

Onderweg zijn er meerdere stopplaatsen bij de horeca, hou daar rekening met de coronaregels, reserveer als je iets wilt eten.
De Bosklappershut. Midden het parcours in open lucht worden elke dag, ook met Kerst en Nieuwjaar de wintervuren ontstoken.De opbrengst van de Bosklappers wordt door Toerisme Merksplas vzw geschonken aan een sociaal project van de vzw Siddartha.
Corona maatregelen bij de Bosklappershut: Er wordt een verbruikerszone ingericht met maximum 100 zitplaatsen, een covid safe ticket is dan niet vereist. Draag het mondmasker tot je zit en met max. 6 personen aan tafel (kinderen -12 jaar niet meegerekend). Indien geen zitplaats moet je doorwandelen. De helpers van Toerisme zetten zich vrijwillig in en vragen de wandelaars om de regels te respecteren die bij de toegang worden bekend gemaakt.
Het toilet in het Koffiepotje is niet toegankelijk voor de kerstwandelaars. Er is een chemisch toilet aanwezig bij Bosklappershut.


De Kinderzoektocht gaat door (zie folder kerstwandelingen)

Van 18 december 2021 tot en met 9 januari 2022 voor kinderen tot 12 jaar vergezeld van een hun ouders. De deelnemende kinderen ontvangen een gratis drankje aan de Bosklappershut. Deelnameformulieren vind je bij je vertrek in de kerststal op ’t Zwart Goor of op www.kerstwandelingen.be. Er zijn 25 prijzen te winnen!

Wat is er afgelast wegens de corona maatregelen.
* de Officiële start van de kerstwandelingen op 18 december met animatie door Straf Poeier 

* de kerstlichtjestocht op 26 december 2021  
* de Kribbehutten bij de kerststallen van Merksplas en Zondereigen worden niet geopend.


Bekijk voor je gaat wandelen deze website www.kerstwandelingen.be voor eventuele wijzigingen.